www.ctm-academy.cz
datum: 20.05.2024

Kód kurzu:

S_CESTACESKO_P

Název kurzu:

Cestujeme po Česku pro nejmenší

Kategorie:

Start (5-7 let) prezenčně

Lektor:

Jitka Jechová

Typ:

semestr

Jazyk:

Čeština

Detailní popis

Chceš překvapit své kamarády skvělými vědomostmi o naší vlasti, České republice? Nebo být rodinným poradcem při plánování výletu? Pojďme se společně seznámit s naší vlastí, jejími krásami, památkami a zajímavostmi. Hravým způsobem se tak dozvíme, kde se nachází ZOO s obrovskými výběhy, které hory jsou největší, kde se setkávají hranice Česka, Polska, Rakouska… a další zajímavé nápady na výlety s mamkou a taťkou.

Cílem kurzu je si osvojit znalosti o České republice, ukázat její krásy a zajímavá místa pro společné výlety a dovolenou. Procvičit myšlení, paměť a kreativitu (fantazii) pomocí her.

1. sobota - Tajemství přírody
 
Cílem je ukázat krásné hory, povodí a přírodní památky ČR. Naučit se poznávat stromy a jejich plody. Seznámit se a pracovat s mapou ČR.

2. sobota - ZOO v České republice 
Ukázat si největší Zoo a další významné Zoo v ČR. Jaké zde můžeme vidět zajímavá zvířata. Jak se správně chovat v Zoo a k zvířatům.

3. sobota - Jak můžeme cestovat po České republice 
Vysvětlit si jednotlivé dopravní prostředky v rámci České republiky, jak a kam s nimi cestovat.

4. sobota - Krásy Prahy 
Společně si projdeme naše hlavní město Prahu a ukážeme si možnosti, jak může cestovat po městě. Poznáme zajímavá místa pro děti i rodiče. Seznámíme se s památkami a k nim si řekneme záhady, tajemství a pověsti.

5. sobota - Jak se dřív žilo 
Ukážeme si tradiční řemesla, která byla nedílnou součástí života našich předků a v současné době se pomalu vytrácejí. Podíváme se na místa, kde tyto řemesla najdeme jako je historická vesnička Botanicus, Muzeum lidových staveb v Kouřimi nebo skanzen Krňovice.

 

Struktura kurzu

Cena / místo

MěstoTermínTypCena
Praha(24. února již proběhla), 23. března, 13. dubna, 18. května a 8. června 2024Semestr780 Kč