www.ctm-academy.cz
datum: 18.04.2024

Kód kurzu:

CTM_LITERATURE

Název kurzu:

Literature for Curious Minds Online

Délka kurzu:

1 semestr

Rok školní docházky / Grade:

6 - 8 (Junior Program)

Partner:

CTM

Detailní popis

Would you like to boost your conceptual and critical thinking skills, improve your English, and learn about some of the most fascinating stories ever written? In that case, you simply have to jump straight into our brand new CTM Literature for Curious Minds! The course offers four broad thematic modules which will guide you through some of the most interesting texts written in English. By the end of the course, students will learn how to compare and contrast different sources of information, think critically and analyse information in English, acquire knowledge of selected areas of literature (written in English), express complex ideas, and ... enjoy literature. Skills acquired in this course are transferable across all academic disciplines.

Course Structure

  1. Course Intro & How to Write an Essay
  2. Heroes vs. Monsters and Dragons
  3. Great Women and Their Stories
  4. Animals, Animals, Animals!
  5. Strange Stories from Strange Places

Jedna kniha na lekci? Na to zapomeň! Každé lekci vévodí téma - zvířata, hrdinové, slavné ženy nebo zvláštní příběhy - a to, jak je ztvárnili autoři napříč stoletími. Fascinující příběhy tě budou provázet na každém kroku. Pomohou ti propojit historické a kulturní souvislosti a proniknout do základů literární teorie. Texty v kurzu jsou přizpůsobené věku a slovní zásobě studentů od 12 let.

Jak kurz probíhá?

Na začátku každé lekce budeš pracovat se základní slovní zásobou. Prostřednictvím zájímavých témat si budeš číst úryvky ikonických literárních děl, dívat se na videa, diskutovat.

Po každém přečteném textu nebo shlédnutém videu následují otázky bystřící kritické myšlení nebo krátký kvíz, třeba na zopakování slovní zásoby. Angličtinu budeš pilovat nejen čtením, ale i poslechem a aktivním používáním slovní zásoby v psaných úkolech. Neboj se, že nebudeš rozumět. Všechny texty jsou zjednodušené a slovní zásoba je upravená tak, abys všemu porozuměl/a.

Na konci kurzu vypracuješ závěrečnou esej. To však není jediné psaní. I během kurzu bude potřeba zformulovat vlastní myšlenky a kriticky se zamyslet nad otázkami, které v tobě literatura otevírá.

Všechno není jen o učení. Bonusové aktivity tě budou bavit. Dozvíš se v nich například, jaké mazlíčky chovali slavní spisovatelé a spisovatelky. A další zajímavosti, které ti rozšíří obzory ve směrech, ve kterých bys to ani nečekal/a!

Po celou dobu se můžeš obrátit na svého insturktora, který tě kurzem bude provázet. Bude hodnotit tvé výkony, číst tvé úkoly a poskytne ti vždy podrobnou zpětnou vazbu, bude tě motivovat.

Kromě interakce s instruktorem se můžeš zapojit do diskusního fóra pro účastníky daného předmětu a sdílet svoje myšlenky, starosti a radosti. A v tomto předmětu třeba i své literární výtvory.

Kurz obsahuje:

 


 

Struktura kurzu

Course Structure

  1. Course Intro & How to Write an Essay
  2. Heroes vs. Monsters and Dragons
  3. Great Women and Their Stories
  4. Animals, Animals, Animals!
  5. Strange Stories from Strange Places

Sylabus kurzu

Materiály

Ke kurzu nepotřebujete další materiály.

Cena

cena kurzu: 8 020,- Kč / 337,- EUR