www.ctm-academy.cz
datum: 29.03.2024

Kód kurzu:

CTM_HISTORY

Název kurzu:

The History of the British Isles Online

Délka kurzu:

1 semester

Rok školní docházky / Grade:

6 - 8 (Junior Program)

Partner:

CTM

Detailní popis

Did you know that the world we live in today is what it is because of what it was in the past? History of the British Isles is a brand new online course by CTM which offers us a chance to discover this past through exploring a wide range of fascinating topics from Britain’s early history from the arrival of the Romans to the Norman invasion. Each course module contains key vocabulary and phrases as well as a series of carefully designed interactive exercises that develop students’ much needed critical and problem-solving skills in English. All topics are discussed in relation to other fields of knowledge such as natural sciences, linguistics, literature or visual arts. So, are you ready to travel back in time and discover how history shapes the present?

Course Structure

  1. Who, What, Where: A Brief Outline
  2. Romans in England!
  3. Anglo-Saxon Surprise.
  4. The Vikings.
  5. Where did the Normans come from?
  6. 43 AD – 1087: The Aftermath and the History in Language

Baví tě historie? Chceš se zorientovat v pojmech jako je Británie/Britské ostrovy/Spojené Království/Anglie? Chceš mít jasno v tom, co je AD, BC, CE? Zajímá tě římská kultura, ale i Vikingové? Pak je kurz History of the British Isles přesně pro tebe.

6 lekcí, díky kterým se ocitneš v dějinách Velké Británie od začátku letopočtu po drsnou dobu středověkých králů. Dozvíš se zajímavosti o výstavbě Hadriánovy zdi nebo o konstrukci dračích lodí, na kterých jezdili severští Vikingové či rozdělení Anglie na menší království.

Prostřednictvím historie a zásadních historických milníků nakoukneš i do jiných oborů jako je literatura, zeměpis, umění nebo politologie. Všechny události budeme rozebírat v kontextu doby a podíváme se, jak ovlivnily tehdejší, ale i současnou Evropu.

V rámci kurzu si budeme prohlížet mapy, obrázky a číst úryvky textů. Uděláš si obrázek o nejdůležitějších postavách pro britskou historii, o tom, jak fungovala středověká společnost a jaká byla hierarchie jejich členů. Dozvíš se o plánech Julia Césara, ambicích Ragnara Lothbrooka a touhách Jindřicha VIII. Navíc budeš mít jasno v kulturně-historických pojmech tak důležitých pro špičkové ovládnutí angličtiny.

Tvým souputníkem po dějinách Anglie bude tvůj instruktor. Budeš se na něj moct obrátit kdykoli, kdy budeš mít jakoukoli otázku. Bude hodnotit tvé testy a dá ti zpětnou vazbu, abys věděl/a, jak se zlepšuješ nejen v kontextu dějin, ale i v úrovni anglčtiny.

Co je obsahem kurzu:

Struktura kurzu

Course Structure

  1. Who, What, Where: A Brief Outline
  2. Romans in England!
  3. Anglo-Saxon Surprise.
  4. The Vikings.
  5. Where did the Normans come from?
  6. 43 AD – 1087: The Aftermath and the History in Language

Sylabus kurzu

Materiály

Ke kurzu nepotřebujete další materiály.

Cena

cena kurzu: 8 020,- Kč / 337,- EUR

Zkušenosti studentů


Kurz CTM na téma Historie Britských ostrovů se mi moc líbil z toho směru, že videa byla krásně zpracovaná a vše jsem z nich pochopil lépe než z textu. Byl jsem rád, že texty nebyly tak jednoduché, a díky tomu jsem si obohatil slovní zásobu a zlepšil se hodně v angličtině. Zkusím najít další téma kurzu, které by mě mohlo bavit, a které mě dál posune v angličtině.

Ondra H., 2021